PWMFeestlift

Dag van de Mantelzorg 2009
Mantelzorg? Doe het samen!
Op maandag 16 november wordt in Theater Geert Teis de Dag van de Mantelzorg 2009 gehouden. Deze dag heeft het thema Mantelzorg? Doe het samen! meegekregen. In de middag wordt een informatiemarkt en een forum met (ervaring)deskundigen gehouden en 's avonds een theaterprogramma. Op deze dag worden zoveel mogelijk mantelzorgers - dat zijn mensen die voor hun eigen zieke, gehandicapte of oudere zorgen - in het zonnetje gezet. Alle mantelzorgers uit Stadskanaal en Vlagtwedde zijn welkom (graag vooraf aanmelden tot 6 november). Een goed netwerk kan het voor mantelzorgers mogelijk maken om de zorg voor de naaste beter vol te houden. Mensen die op de hoogte zijn van de persoonlijke omstandigheden en die af en toe informeren hoe het met de mantelzorg gaat zijn heel belangrijk. Het thema van de dag sluit hierop aan. Mantelzorg? Doe het samen! slaat op het belang van zorgen voor een naaste in een netwerk van mensen met wie de zorg gedeeld kan worden. Hiermee worden dan zowel familieleden, vrienden en bekenden bedoeld die goed op de hoogte zijn en die eventueel ondersteuning bieden. Ook kunnen vreemden, zoals beroepskrachten of vrijwilligers, onderdeel uitmaken van een netwerk.
Vanaf 19.00 verzorgt PMWFeestlift de avond met de Supermarkt voor Welzijn en Geluk.Het programma op 16 november in Geert Teis:
14.30 uur ontvangst met koffie of thee onder begeleiding van muziek, informatiemarkt 15.00 uur opening 15.30 uur forum met medewerking van o.a.: Mezzo, gemeente Stadskanaal, gemeente Vlagtwedde, Platform Hattinga Verschure. (Onder gespreksleiding van Wicher Pattje) 16.30 uur einde forum, muziek en infomarkt 17.30 uur eten (opgave verplicht) 19.00 uur theaterprogramma door PWMFeestlift 21.00 uur einde theater, sluiting, muziek 22.00 uur einde van de dag
Het programma in Geert Teis is samengesteld door medewerkers van stichting Welzijn Vlagtwedde, stichting Welstad Stadskanaal en het Steunpunt Mantelzorg.
home