PWMFeestlift

OWO Survival Spel
Op 25 april 2002 vond binnen het kader van de cultuurmarathon van het Zernike college, locatie Helperbrink, het OWO survival spel plaats. OWO staat voor Ontdekkingstocht Wachtwoord Onbekend. De culturele week liep van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 april 2002. Alle leerlingen van de eerste drie leerjaren namen deel aan de culturele week.

Het OWO survival spel heeft als thema commercie en creativiteit. Rond een centrale post in de hal van het Zernike college worden in en om de school 11 posten gesitueerd. De leerlingen maken, opgedeeld in groepen, een tocht langs alle posten. Door het oplossen van allerlei puzzels en behendigheidsspelen kunnen er letters worden verzameld. Deze letters vormen de basis voor het vinden van het wachtwoord. Tevens verzamelen ze ook munten om te kunnen handelen op de beursvloer voor het verkrijgen van letters. Hiermee kunnen wachtwoorden van andere groepen worden gekraakt. Voor de groep met de meeste win-punten is een mooie bokaal beschikbaar.

Deze tocht vergt veel van de fantasie, creativiteit, behendigheid en handelsgeest van de deelnemers. De vraag is of je terecht komt in een magisch realistisch toneelstuk of in the big-brother look-a-like battle. En na afloop vraag je je af heb ik het allemaal wel echt meegemaakt, of was het misschien een droom.

home